Förra veckans mathöjdpunkt var grillad ribeye med stekt brysselkål, haricots verts och svamp. Och bacon. Alltså, nästan allt blir bättre med lite bacon. Och så en portvinssås som inte var av denna världen. Sen fuskade vi med färdigköpt potatismos, men det är minst lika bra som om vi skulle göra det själv, innehåller ekologisk potatis, smör, grädde, salt och peppar, så inga konstigheter alls, och så är det bara marginellt dyrare än att köpa potatis. No-brainer där.
Och den där köttbiten stod inte med på förra veckans lista, det gjorde den inte. Men ibland blir barn magsjuka och sen verkar de bli friska och sen visar det sig att de inte alls var det, och så kullkastas alla helgplaner bara så där. Och inte orkar man med särskilt avancerad matlagning då. Att grilla kött är ju snabbare än att koka makaroner, liksom.
I veckan ser matplanerna i utgångsläget ut så här:
Måndag: Teriyakilax med bok choy
Tisdag: Pumpasoppa (från förra veckan) med räkor
Onsdag: Varma mackor med fetaost, ruccola och salami
Torsdag: Burritos (takeout)
Fredag: Grillade lammkotletter med ugnsbakade rotfrukter och getostcreme
Lördag: Musslor och linguini
Söndag: Julfest med Fabians föräldragrupp