…om att ha pumpaparty

Vi har haft en så sanslöst trevlig kväll att vi är alldeles vimsiga, en sån där som man vill spara undan lite grann av i en fin glasburk, och ta fram och uppleva igen någon dag när man har tråkigt. En sån där kväll som man borde se till att ha lite oftare.

Vi har karvat pumpor och kladdat och skrattat och jämfört och nästan skurit av ett finger, och sen blev det omröstning så klart, och allas pumpor var så fina, så fina. Och så har vi ätit.

Framför allt har vi ätit.

Och jag älskar ju de där lite nördiga temafesterna, så det är klart att jag tog chansen att köra pumpa rakt av. Pumpa och höst, tända ljus och varm äppelcider med kanelstång så att hela huset luktade höstkalas.

Så här såg menyn ut:

Fördrink:
Varm kryddig äppelcider med calvados

Tilltugg:
Crostini med fikonfärskost, prosciutto och inlagd pumpa

Buffé:
Pumpasoppa med kokosmjölk, ingefära, lime och chili
Bröd med smör och ost
Ljummen sallad på rostade rotfrukter och pumpa, ruccola, ärtskott och pumpafrön, med en yoghurtsås med vitlök och mynta till
Grillade kycklingvingar
Grillad majs

Efterrätt:
Pumpacupcakes

Snacks:
Rostade nötter och pumpafrön med rosmarin och chili
Popcorn