…om familjefrukostar och kokospannkakor

När jag var liten åt vi alltid helgfrukost tillsammans hela familjen. Dukade upp på köksbordet, kokade gröt och ägg och stekte bacon någon gång ibland. Det är först i efterhand som jag förstått att inte alla gör så. Att en del kör varianten alla-gör-en-macka-när-de-stiger-upp, där man äter på egen hand, läser tidningen eller kollar mejlen istället för att sitta och prata. Och det funkar ju också, så ser ju våra vardagar oftast ut.

Men för mig är de där helgfrukostarna ett så fint minne.

Till och med när jag var sjutton och ibland ramlade hem efter att min mamma redan stigit upp så såg jag till att sitta vid frukostbordet med resten av familjen klockan tio. Eller, det kanske mest var mamma och pappa som såg till att jag gjorde det, men ändå. Jag ville ju det också.

Och nu vill jag ha mina egna familjefrukostar.

Så idag stekte jag pannkakor, goda och nyttiga såna. Och han åt dem, den lille! Varje ny rätt som han vågar smaka på är en vinst, för annars äter han ju mest chicken nuggets och makaroner. Så de här pannkakorna lär vi ju laga till förbannelse, kan jag tänka mig.

Här är i alla fall receptet!

Kokospannkakor med banan och kanel
6 st

4 stora ägg
3 msk kokosmjöl
1 mogen, mosad banan
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
Smör att steka i

Vispa ihop allt och låt smeten stå 5-10 minuter och svälla. Stek sen i smör. Pannkakorna blir hyfsat tjocka, men lite mindre i omkrets, så där som amerikanska pannkakor brukar vara.

Vi åt dem med vispad grädde, mandelsmör och hallonsylt. Gott!