…om färgglada industrikvarter, hemliga restauranger och kombucha

Vilken härlig dag vi har haft! Först tog vi en promenad bland industribyggnaderna. Jag tycker om gamla, slitna industrikvarter. Tycker om tycker om tycker om. Och jag gillar hur man hittar så mycket mer färg och form än vad man tänker sig ska finnas där.

Sen blev vi hungriga och hittade en hemlig restaurang som varken hade namn, meny eller gäster. Förutom vi och två personer till, som vi bjöd in till vårt bord. Vi drack kombucha (som är ett fermenterat te), åt gazpacho och panini, och tittade på cyklar och annat fint som trädgården var utsmyckad med. Sen fick vi komma in i köket och prata lite med kocken och få en snabblektion i kombuchabryggeri. Det måste nog provas på, det där.

Efter det provade vi lite vin på Santa Barbara Winery, och sen åkte vi och köpte varsin bit wagyu till middag. Och så drack vi upp den sista flaskan Alma Rosa pinot noir clone 667 från 2009. Jag sörjer den redan lite grann. Men det var en perfekt avslutning på en härlig dag och fina viner hör inte hemma i lådor i en lite för varm garderob. De hör hemma med wagyun. Och med mig.