…om att ha pumpaparty

Vi har haft en så sanslöst trevlig kväll att vi är alldeles vimsiga, en sån där som man vill spara undan lite grann av i en fin glasburk, och ta fram och uppleva igen någon dag när man har tråkigt. En sån där kväll som man borde se till att ha lite oftare.

Vi har karvat pumpor och kladdat och skrattat och jämfört och nästan skurit av ett finger, och sen blev det omröstning så klart, och allas pumpor var så fina, så fina. Och så har vi ätit.

Framför allt har vi ätit.

Och jag älskar ju de där lite nördiga temafesterna, så det är klart att jag tog chansen att köra pumpa rakt av. Pumpa och höst, tända ljus och varm äppelcider med kanelstång så att hela huset luktade höstkalas.

Så här såg menyn ut:

Fördrink:
Varm kryddig äppelcider med calvados

Tilltugg:
Crostini med fikonfärskost, prosciutto och inlagd pumpa

Buffé:
Pumpasoppa med kokosmjölk, ingefära, lime och chili
Bröd med smör och ost
Ljummen sallad på rostade rotfrukter och pumpa, ruccola, ärtskott och pumpafrön, med en yoghurtsås med vitlök och mynta till
Grillade kycklingvingar
Grillad majs

Efterrätt:
Pumpacupcakes

Snacks:
Rostade nötter och pumpafrön med rosmarin och chili
Popcorn

…om pumpaplaner

När vi roadtrippade genom pumpafälten förra veckan så blev vi grymt sugna på… ja, pumpa.

Så vi tänkte att ett pumpaparty vore den optimala höstfesten för att komma i stämning inför Halloween. Jag tänker pumpasoppa med ett gott bröd till, pumpapaj, varm äppelcider, och så nåt kul pris till den som karvar till den snyggaste pumpan. Tror att en sån fest egentligen är mycket mer min grej än Halloween med en massa läskigheter (fast det är ju kul att klä ut sig förstås).

Inbjudningarna är ute, nu ska jag surfa runt lite på pumparecept och se vad jag kan hitta!

…om återhämtning och reservdesserter

Idag har vi återhämtat oss mest hela dagen.

Lite lekpark, lite promenad, men annars har vi mest skrotat runt hemma. Byggt tågbana, läst sagor, och hoppat över kvarterets söndagspicknick för fjärde veckan i rad.

Nu blir det Mad Men och dessertrester från gårdagens (sena) kompismiddag. Ja, det blev förstås inget över från själva middagen – I wish – men klokt nog köpte vi reservdesserter utifall panna cottan skulle misslyckas (man vet ju aldrig med ett nytt recept, och panna cotta med fel konsistens går ju bara inte). Och så misslyckades den förstås inte det minsta, så nu har vi ett gäng chokladfondanter över.

Man kan ha det sämre.

…om att köra after work hemma


Varje torsdag är det after work med Andreas labb. Vi brukar sällan gå – pubmiljöer känns inte så kul med en tvååring och barnvakt kan vara lite krångligt. Men ibland bjuder vi in till after work hemma hos oss istället, så får vi också vara med. Idag var det dags igen! Lite bad i poolen, godaste goudadippen, sangria och häng med vänner som snart flyttar långt, långt bort. Det behövde vi.