…om att nyårsplanera

Nu har jag inventerat champagneförrådet inför nyårsafton. Lite skralt var det, men en flaska brut réserve från Bereche et fils lyckades jag gräva fram. Borde bli finfint!

Vi var bjudna på nyårsfest, men den var inte av den barnvänliga sorten och vi hade ingen barnvakt. Så vi tackade nej och ska fira hemma istället. Det var nog tur, eftersom båda barnen vaknade med feber idag…

Nu måste vi bara fundera ut vad vi ska äta. Hummer är ju klassiskt men jag är mer sugen på pilgrimsmusslor. Vi åt en trio pilgrimsmusslor förra veckan när vi hade date på Bouchon, och dem drömmer jag fortfarande om. Det gäller bara att hitta på tillbehör som matchar champagnen. Sedan funderar vi på anka, om vi kan få tag på någon. Det har jag faktiskt aldrig lagat och det känns ju perfekt att prova något nytt när det ändå bara är vi. Fast egentligen vill jag ha renfilé med murklor… Lite mer svårhittat, dock. Till dessert hoppas jag på en crème brulée med Sauternes.

Hur ser era nyårsplaner ut?

…om val man gör

Vi valvakar. Så klart. Och det är ju spännande och intressant och allt det där, men jag blir ändå lite ledsen.

Inte för resultatet, förstås!

Men jag hade ju tänkt vara med. Ringa runt till väljare, knacka dörr, samla in pengar. Som en slags kompensation för att jag inte får rösta, kanske. Och så för att det vore så himla roligt.

Men livet kom emellan, en nyfödd bebis kom emellan, och jag insåg att det inte skulle gå. Ett val, det med, så klart.

Så istället för att in i det sista försöka få folk att rösta på Obama så möblerade jag om vårt hus, lagade våfflor till lunch och gick till lekparken med båda barnen.

Spännande värre.

På väg till lekparken gick vi förbi flera hus med Obamaskyltar, och så ett med Romneys namn på. Och det slog mig att jag inte känner en enda republikan. Alla jag känner – både svenskar och amerikaner – är aktiva demokrater, eller håller på demokraterna. Förutom grannen med skylten då.

Jag gillade dem inte innan heller.

Sen kom vi till lekparken och Fabian hittade en kompis. De pratade högljutt och Fabian skrek no no no, så mest troligt förde de en hetsig politisk diskussion.

Och så funderade vi på det där med swing states.

Så småningom tittade A förbi med en gingerbread latte till mig. Och jag tänkte att oavsett hur valet går så är det i alla fall snart jul.

Harry var väldigt peppad inför valvakan. Han är ju amerikan, så man förstår ju att det där är viktigt för honom. Kanske han också blir president en dag.

Sen gick solen ner, vallokalerna stängde, och Kalifornien var som väntat öppet mål för presidenten.

Och till slut kom den här statusuppdateringen på Facebook. På de första elva minuterna fick han 326786 likes och 44489 kommentarer. Poppis kille, den där Obama.

Barnen, stackarna, somnade ifrån alltihop. Utmattade av spänningen får man förmoda. Som jag när Carola vann Eurovision 1991, ungefär. Jag grämer mig fortfarande.

Nu ska jag sätta mig och kolla alla andra resultat. Förutom senaten och representanthuset så röstar ju de olika delstaterna om en del intressanta frågor. Dödsstraff, homoäktenskap, genmodifierad mat och sånt viktigt.

Och så funderar jag på om inte lite champagne vore på sin plats.

Hade jag varit med och kampanjat hade det ju varit det, i alla fall.