…om bra dagar

Plötsligt händer det.

Båda barnen sover, samtidigt, och det är dessutom varmt ute med solstrålar som når över taket ända fram till bästa läsfåtöljen. Fyrtiofem minuter, och sedan är jag som ny.

Sedan åker vi ner till stranden en sväng. Det är för kallt för att bada, argumenterar jag, men det går Den Lille inte med på, förstås. Inte bada, bara gå, säger han, och sedan står vi där i vågorna ändå, så att både shorts och tröjor blir blöta. Och så letar vi snäckor och ritar figurer i sanden, hela alfabetet ritar vi upp, och räknar pelikaner och pekar upphetsat på en flock delfiner som simmar förbi.

Och det är bara en helt vanlig torsdag i januari, och jag tänker att så här skulle det kunna vara jämt.

Om jag bara ville det.

…om att göra det enkelt för sig

Han kisar mot solen och säger titta där, fågel. Pelikanen flyger lågt över havet och spanar efter fiskar under vattenytan. En bit bort väntar några surfare på nästa våg. Han tar sin pappa i handen och tillsammans springer de ut i havet. Det är egentligen för kallt för att bada utan våtdräkt, men det glömmer de snart bort.

En stund senare leker vi på stranden. Tång, stenar, pinnar, sand. Allt blir till leksaker, och livet är precis så enkelt som det väl alltid borde vara men alldeles för sällan är.

Och jag tänker att det där med att flytta till Sverige kanske inte är en jättebra idé trots allt.

…om att kanske simma med vithajar

Ännu en stranddag på agendan. Brunch med tårna i sanden. Bloody Marys. En promenad i solen. Och kanske lite badande eller kajakande i vågorna.

Fast de såg två vithajar, precis där, för bara några dagar sedan. Så jag vet inte.

Bara man ser till att inte simma ytterst?

Sist vi var på Leadbetter beach var för en dryg månad sen. Då låg jag på en filt med en mage som var så stor att den skymde utsikten alldeles.